Promenad

Make och son åkte till landet för att roa sig lite.

Dotter och jag tog en promenad istället. Det behövdes verkligen!

Utsikt

Den här busken med hängen tror jag är en hassel. Vi har en bakom huset också. Till vänster står en av stadens alla stora, gamla och vackra ekar. Där framöver ligger stadens fotbollsfält, sen stora fabriken och på berget ett stort bostadsområde.

Flyttat hus

Där står flytthuset. Det brukade stå på andra sidan gatan, där de nu bygger förskola. I somras flyttades det över och restaurerades helt. Jättefint! Men än så länge har ingen flyttat in. Undrar varför?

Avverkning

Längs med Lillån rensas det. Om några veckor är marken vit igen. Täckt med vitsippor!

Lillån

Lite is finns fortfarande kvar.

Stor ek

Och alla gamla ekar som stått sen hundratals år tillbaka… Underbart!

Jag älskar lövträd, och det är en av anledningarna till att jag tycker om att bo i Småland. Stora, fina lövträd överallt. Där jag växte upp i Dalarna var det mest barrträd, och de trivs jag inte lika bra med.

Baksida

Och här är baksidan av vårt hus. Det lutar brant nerför/uppför och är rätt omöjligt att ta sig upp den vägen. Längst ner ringlar en liten bäck och så en gångväg. Så fast vi bor mitt i stan med hus överallt så är det väldigt privat och tyst i trädgården. Gött!

Författare: effy

Det handlar mest om stickning, om garn, om pyssel... Jag behöver ett ställe för mina stickiga funderingar och trassliga tankar. Jag samlar alla de sorters pyssel jag pysslar med, och ibland lite andra tankar också... Om jag har några! ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: