Färg i hår

Okej. Lite hårtips på nya (h)året kanske?

Jag vet inte hur det är med er, men jag har färgat mitt hår i evigheter… Min naturliga färg är sådär blahaigt råttbrungrått, numera med helt gråa inslag. Inget jag nånsin varit bekväm med. Så färg har inhandlats och använts för hutlöst mycket pengar. Och varje gång har jag fått lite dåligt samvete för alla de där kemikalierna som åker ut i avloppet och in i håret…

Det känns bättre nuförtiden.

Numera ser håret ut så här som nyfärgat:

Hår

Utväxt!
Det är den gamla, kemiska färgen som försvinner mer och mer vid varje klippning. Den nya färgen, som är väldigt nära min egen (fast glansigare och fräschare och täckande allt grått!) är en ekologisk färg, baserad på henna.

Jag har använt den i snart ett år, och är såååå nöjd! Inte nog med att resultatet ser väldigt naturligt ut, det gör dessutom att mitt hår känns mycket friskare och kanske lite tjockare också. Och eftersom utväxten på den här färgen är väldigt ”suddig” så står jag ut mycket längre innan jag känner att jag bara måste färga håret. Det gråa i utväxten liksom hör hemma på mig nu på ett annat sätt.

Det enda jag tycker är krångligt är att själva färgandet tar längre tid, upp till två timmar. Och sen kanske inte alla gillar doften av henna heller. Men å andra sidan så är kemikaliedoften från den ”vanliga” hårfärgen rätt så äcklig den med.
Och det är ju ett stort plus för mig att slippa känna dåligt samvete för att förgifta naturen med ännu fler kemikalier.

Färgen kommer från ett tyskt företag som heter Logona Kosmetik.
Och jag köper min färg från det svenska företaget Naturkosmetikkompaniet. Bra service.

Och jag är inte på nåt sätt sponsrad, om nån tror det.
Bara väldigt nöjd med hårfärgen, för en gångs skull. 🙂

Författare: effy

Det handlar mest om stickning, om garn, om pyssel... Jag behöver ett ställe för mina stickiga funderingar och trassliga tankar. Jag samlar alla de sorters pyssel jag pysslar med, och ibland lite andra tankar också... Om jag har några! ;)

3 reaktioner till “Färg i hår”

  1. Hej!

    Hittade hit via bloggen Hildas Hem och blev fast en lång stund! Vilken härlig och personlig blogg du har! Hit återkommer jag gärna!

    Välkommen att kika in hos mig!
    Kram från Gotland!

  2. Vilken färg har du? Jag har inte färgat håret på år och dagar just för att jag är lite rädd för vad färgerna innehåller, men nu blev jag sugen. Jag tyckte färgen i ditt hår var så fint, men blev så snurrig av alla färger det fanns att välja på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: