Mjölkchokladkladdkaka

Den här kakan är god. God, god, GOOOD!!
Bara så ni vet.

Mjölkchokladkladdkaka

Receptet finns i nummer 3/2010 av tidningen Hembakat.

100 g mjölkchoklad (Jag tog mer)
100 gram smör
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Fyllning: 100 g mjölkchoklad (Jag tog mindre)
Garneras med riven vit choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör i vattenbad. (Det gjorde inte jag, jag smälte smöret i en kastrull och sen smälte jag ner chokladen i smöret.)

2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna.

3. Bottna en form med löstagbar botten med bakplåtspapper (struntade jag i), smörj och bröa formen. (Jag bröade med kokosflingor.) Häll i smeten och häll över grovhackad mjölkchoklad.

4. Grädda kakan i ca 15 minuter. Låt svalna och dekorera med vit choklad (Det gjorde inte jag.).

Glufs, glufs, möms…

Annonser

Författare: effy

Det handlar mest om stickning, om garn, om pyssel... Jag behöver ett ställe för mina stickiga funderingar och trassliga tankar. Jag samlar alla de sorters pyssel jag pysslar med, och ibland lite andra tankar också... Om jag har några! ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s