Optimist, ja visst!

Hur man vet att man uppfostrar en optimist:

Han planterar ett ekollon på eftermiddagen och morgonen efteråt måste han kolla om den kommit upp det första han gör. Trots att jag flera gånger sagt att den kaaanske kommer upp till våren.

Han ser att solen skiner och öppnar dörren för att kolla temperaturen.
Efter det sätter han på sig shortsen.

Han är go den ungen!
Och kanske lite hårt hållen… Men vi vill att han ska lära sig att vara snäll mot sina medmänniskor och ha empati med världen. Jag vill inte få höra att han gör elaka bus som gör andra ledsna. Jag vet att han gör bus, hujjedamej att han gör, men än så länge har jag inte fått veta om att han varit elak. Så hurra för det!

Författare: effy

Det handlar mest om stickning, om garn, om pyssel... Jag behöver ett ställe för mina stickiga funderingar och trassliga tankar. Jag samlar alla de sorters pyssel jag pysslar med, och ibland lite andra tankar också... Om jag har några! ;)

En tanke på “Optimist, ja visst!”

  1. O, det där känner jag igen. Mest det där om kanske lite hårt hållen son (söner). Jag vill banne mig ha snälla barn som inte gör andra illa. Då behövs det att man är med och visar hur det ska gå till och inte bara mästrar hemma vid köksbordet. Barn gör som vuxna gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: