Källarplanets framtidsplaner

Nån gång i framtiden, när köket är klart, och en hel massa annat inträffat, då ska vi gå ner i vår källare och fixa till den. Attans att vi ska!

Tvätt

Här är rummet alldeles nedanför trappan, den som ligger där framme till höger. Här ska vi bygga en ”tvättbänk”. Ni vet, med tvättmaskin (och kanske tumlare) stående på golvet och en arbetsbänk med tvättho över. Lådor till det nödvändiga plocket och smutstvätten och möjlighet att stryka på plats.
Lovely, I say!

Tvättstuga

Precis till höger om förra bilden ligger vår nuvarande tvätthörna. Där tänker vi istället att vi ska ha en lite toalett. För det kan vara bra att ha här nere.
Eftersom…

Mellanrummet

Vägg-i-vägg med tvättrummet ligger ”mellanrummet”. Just nu bara ett lagerutrymme. Tråkigt och kallt och i stort behov av omvårdnad.

Mellanrummet

Där ska vi ha sovrum i framtiden. När bägge ungarna är stora nog att efterfråga egna rum. Då flyttar vi ner. Men då måste det se betydligt trevligare ut än nu. Bort med allt blått och fram för myset!

Det är en hel del här som ska till andra ställen så småningom. Men just nu är det lager som sagt.

Skåp

I förrådet står skåp som blev kvar från gamla köket. De ska fräschas upp så småningom de med. Ett får nog komma upp till köket igen, i en helt annan skepnad.

Två andra ska jag ha i pysselhörnan.

Min röriga hörna

Istället för byrån. Den ska få bo på landet.
Kanske att jag får bättre plats för sakerna sen? Och kanske jag tycker det blir lättare att hålla ordning? Man kan ju hoppas!
Och så testar jag lite att måla taket. Kanske blir det klar, kanske inte…

Hmmm… och nä, det har inte rensats här än. Jag orkar inte.
Sorgligt, men va f-n!

And on that happy note… Ha det gött!

Annonser

Författare: effy

Det handlar mest om stickning, om garn, om pyssel... Jag behöver ett ställe för mina stickiga funderingar och trassliga tankar. Jag samlar alla de sorters pyssel jag pysslar med, och ibland lite andra tankar också... Om jag har några! ;)

2 reaktioner till “Källarplanets framtidsplaner”

  1. Angående tvättnötterna: Jag har ju inga barn själv, så jag kan inte uttala mig om hur effektiva de är isåfall, för jag håller med, det lär ju bli en annan nivå av nedsmutsning än man själv i de flesta fall lyckas åstadkomma.
    Jag har sett lite blandade omdömen om dem, vet inte om det beror på vad man har för vatten och så. För mig har de funkar bra, men det kan behövas typ galltvål som komplement vid t ex fettfläckar.
    Om du vill skulle jag kunna skicka dig några stycken, så kan du testtvätta några maskiner och se vad du tycker. Maila mig din adress isåfall. Man kan ju knyta in dem i en udda strumpa om man inte har nån lämplig tygpåse. 🙂

  2. Tack! Det behövs inte. Det finns faktiskt ett ställe ganska nära som säljer nötterna så jag kanske tar och besöker dem nån gång. Men stort tack för ditt erbjudande! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s