Pigg ska jag bli

Okej. Jag behöver bygga upp mitt vinterförsvar. Förrförra veckan kraschade kroppen litegrann och jag blev ”attackad” (sonens ord) från alla håll av elakheter. Jag dras fortfarande med snuva och hosta.

Senast jag träffade syrran ojade vi oss över den jävulusiska månaden februari som vi genomlevde i vintras. Vi vill inte ha det så igen!!!

Så nu ska jag bygga upp mig igen. Inifrån och ut. Möta vintern och mörkret lite starkare. Hjälper inget annat så stoppar jag i mig ginseng eller liknande under den mörkaste tiden… Jomen.

Mitt stället

Bara det här med att börja jobba igen gör ju att jag äter nyttigare. Mer frukt, mellanmål, dricker vatten, äter ordentlig frukost… Och dessutom har jag köpt en tub med c-vitaminbrus. Till det lite ingefäraté med honung då och då.

Recept

Syrran skickade det här receptet som jag ska testa i morgon.
Smoothies kommer det nog att bli. Och det finns fortfarande massor kvar i trädgården att skörda. Försöker ösa på med grönsaker av alla sorter vid matlagningen.

Har ni fler tips?
Det ska vara lättgjort och väldigt ”nyttigt”, som till exempel:
Choklad & jordnötstoppar med kokos & pistage
eller
Banan & avokadodipp

Tack, tack! 🙂

Författare: effy

Det handlar mest om stickning, om garn, om pyssel... Jag behöver ett ställe för mina stickiga funderingar och trassliga tankar. Jag samlar alla de sorters pyssel jag pysslar med, och ibland lite andra tankar också... Om jag har några! ;)

2 reaktioner till “Pigg ska jag bli”

  1. Att träna gör ju att man blir piggare också. Det kan ju vara bra att börja redan nu, för tyvärr är det ju hemskt lätt att tappa sugen där frami november när man verkligen skulle behöva det som bäst… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: