Manligt – kvinnligt?

En manlig läkare som testar hur förlossningsvärkar känns att lida sig igenom.

Citat: ”Jag trodde att jag förstod vad ni går igenom. Det gör jag inte. Allt snack om att killar har högre smärttröskel än kvinnor är skitsnack. Kvinnor, ni vinner!”

Jaja… vi ”klarar” det. Men när väl allt det där är igång har man ju inget som helst val utom att ”klara” det. Hade han inte kunnat avbryta så hade han fått lov att klara det. Jag vet inte hur många gånger jag ville avbryta, men inte gick det inte.
Nä, alla klarar mer än vad de tror sig själva om. Det är vad jag tror. 🙂

Författare: effy

Det handlar mest om stickning, om garn, om pyssel... Jag behöver ett ställe för mina stickiga funderingar och trassliga tankar. Jag samlar alla de sorters pyssel jag pysslar med, och ibland lite andra tankar också... Om jag har några! ;)

4 reaktioner till “Manligt – kvinnligt?”

  1. Man har inget val. Precis så är det. (Killar har högre smärttröskel än tjejer? Tillåt mej småle… ;-D )

  2. Precis!

    Under den första förlossningen var jag helt borta, och inte av smärtlindring kan jag lova utan just pga smärta. All smärta för mig innebär att jag spänner mig vilket motverkar själva födandet…. Under andra förlossningen (som gick något fortare) så var jag HELT SÄKER på att jag skulle dö. Jag vet att jag bestämde mig för att sluta andas!!! Det är ett otroligt starkt och tydligt minne.

    Men, som du skriver man har inget val…

  3. Ja, det är en annan sak när man har ett val och kan be om att få slippa smärtan. Går ju inte när man föder på riktigt. Skulle nog gått hem flera gånger om och struntat i födandet om det gick. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: