Loppislejsan!

Vi kom, vi såg, vi köpte… 🙂

Aaaaah, dags för loppis igen! Den första loppisrajden i år! Yeah, baby!!

Det här kom vi hem med:

En brödburk måste man ju ha på landet! Visst är den söt!!
Och den där stora, tunga ljusstaken får också stå där. Tänkte försöka ha en lite gammaldags stil på landet så småningom, så den borde passa in.

Stickorna är i storlek 5½ och 6 och utökar mitt förråd på ett utomordentligt sätt. Nu ska jag bara skriva ner vilka stickor jag har samlat på mig, så jag vet vad jag letar efter nästa gång.

Grodan är till sonen. Den hänggungar i en fjäder. Har kollat på såna på en av de fina inredningsaffärerna på stan, och att hitta en för 15 kr istället för 150 kr är ju inte dumt! 🙂

Lilla lövfatet får vara med i min samling med små fat…
Jag startar den samlingen nu!! Så nu har jag fyra små tallrikar.

Jag startar en till samling medan jag ändå håller på. Babuschkasamlingen.
Nu har jag två Babbusar (tillägnat sonen, som jämt säger ”babbu babbu”):

En från idag och en från när jag var liten.

Den lille antilopen får vara med i min redan pågående samling:

Jag har tre till figurer, en större och två mindre, men de står på andra ställen. Det fanns en till på loppisen som jag gärna hade haft, en liggande… men den hade tappat ett öra och jag vill inte ha trasiga.

Jahaja… klänningen är till min lilla, söta, nyss krypande systerdot ifall ni undrar.

Författare: effy

Det handlar mest om stickning, om garn, om pyssel... Jag behöver ett ställe för mina stickiga funderingar och trassliga tankar. Jag samlar alla de sorters pyssel jag pysslar med, och ibland lite andra tankar också... Om jag har några! ;)

4 reaktioner till “Loppislejsan!”

  1. ÅÅ vilka söta små Babuschkor! Jag har länge velat köpa en sådan jag med, men vet inte riktigt var jag ska leta och ändå bor jag nästan i huvudstaden.
    Dina pulsvärmare var verkligen jätte fina!! Blev verkligen sugen på att sticka mig ett par, skulle också vilja kunna sticka picot – hur gör man det? Låter snyggt och är snyggt. Har ett ljuslilla restgarn i superwash ull kanske ska sätta igång redan ikväll….p.s dina lindblomsgröna matchar ju nästan dina nya handtag i köket – det betyder väl bara att du måste inhandla till resten av luckorna…

  2. Vad kul att loppissäsongen har börjat igen! Det måste vara roligt att ha ett helt nytt hus att inreda! Jättefin brödburk!

  3. Det gläder mig att det inte bara är jag som samlar på – till synes – onödiga saker från loppisar. Dina antiloper är fullt jämförbara med min samling av kitschiga souvenirer från olika orter i Sverige eller mina gamla broderade tvättpåsar. Och stickor är ju alldeles perfekt att köpa på loppis. Jag brukar betala 5-10 kronor paret itstället för 40-50 kronor för nya.
    Grattis till dina fina fynd!

  4. Vicka fynd! 😀 Det där med att skriva upp stickor har jag också börjat med, det går inte att komma ihåg annars! 😉 Kul med samlingar. Borde också börja samla på något…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: